Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2016

Zorgen over tekorten

LISSE – Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) maakt zich zorgen over structurele tekorten bij de gemeente. Vooral waar het gaat om het onderhoud van de oevers in de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft om extra geld (460.000 euro) gevraagd voor het onmiddellijk repareren van oevers, waar zwaar achterstallig onderhoud is. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) probeerde de leden van het raadspresidium op maandag 29 augustus gerust te stellen, door te zeggen dat dit de laatste keer is dat het college om zo'n bedrag vraagt vanwege achterstallig onderhoud.


Hij stelde, dat de gemeente 'als de brandweer aan de slag moet'. Maar het college vraagt niet aan de raad om structureel geld om het onderhoud van alle oevers op peil te houden. Dat gebeurt pas in 2018 door een volgend college. Dit baarde Van der Zwet zorgen: 'Kees van der Zwet (CDA): Dan krijg je straks dus een structureel tekort.' De raadsleden praten hier deze maand verder over.