Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

Oneigenlijk grondgebruik aangepakt

NOORDWIJK – Het moet geen heksenjacht worden, maar de tijd is voorbij dat inwoners ongehinderd landjepik kunnen spelen van gemeentegrond. De gemeente heeft een onderzoek laten doen naar de hoeveelheid grond, die zonder toestemming wordt gebruikt door inwoners en bedrijven. Dat blijkt maar liefst 19.500 m2 aan grond te zijn, verdeeld over 600 locaties.


Wie twintig jaar gemeentegrond in zijn bezit heeft, zonder dat de gemeente er bezwaar tegen maakt, mag dit stuk grond na die tijd beschouwen als zijn eigendom. En dat is toch niet eerlijk ten opzichte van zowel de gemeente, als de inwoners die wél geld betalen, als ze bijvoorbeeld snippergroen overnemen van Noordwijk. Dat was in ieder geval de mening van de politici tijdens een raadscommissie van dinsdag 13 september. De mensen die zich bezighouden met 'oneigenlijk grondgebruik' kunnen binnenkort een brief verwachten van de gemeente. Ze krijgen de mogelijkheid om het door hen beheerde stuk grond te kopen of te huren. Om die grond te kopen, gaat de gemeente 210 euro per vierkante meter vragen.