Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 september 2016

Oppassen voor terriërs

NOORDWIJK – Het opleggen van regels door medewerkers van de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH): niet ieder raadslid zit hier op te wachten. Dat bleek dinsdag 23 augustus tijdens de commissievergadering.

Fractievoorzitter Peter van Bockhove bekritiseerde de ODWH, die in opdracht van de gemeente Noordwijk de regels moet handhaven over zaken als bouwen, luchtkwaliteit en veiligheid. Hij vond, dat de ODWH zich met sommige zaken beter niet kon bemoeien, ook al worden daar de regels overtreden: 'Met handhaving worden zaken beetgepakt, die wij als Noordwijkers lekker zouden laten gaan met elkaar. Het is vrij lastig voor mensen, die hier niet vandaan komen, om niet op te treden bij dingen die hier niet kloppen.'


Het blijkt, dat ODWH-medewerkers voortvarend te werk gaan. Van Bockhove: 'De mensen van die organisatie zijn net terriërs, ze willen je verscheuren. Het is een hobby van hen; je komt er niet vanaf. In dit gebouw moet je de Noordwijkers beschermen.' Ook raadslid Theo Alkemade (CDA) was niet positief: 'Een medewerker van de ODWH wist niet eens wat de MareGroep was en die persoon woont niet eens in onze provincie.' Wethouder Hans Bakker was het eens met de partijen, dat waar het gaat om handhaving, ook lokaal maatwerk mogelijk moet zijn. 'Het streven is niet om brieven te versturen en strikte regels toe te passen. Maar (het gaat erom, JD) dat we in een prettige samenleving wonen, waarin we ons allemaal goed gedragen.' Er komt een openbare en informele bijeenkomst om over dit onderwerp te praten. Het is nog niet bekend, wanneer die bijeenkomst plaatsvindt.