Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 september 2016

Pas op voor controlerende ambtenaren

NOORDWIJK – Wie in een monumentaal pand woont, moet goed oppassen bij het naar binnen laten van ambtenaren. Vooral wanneer je het liefste ziet dat anderen zo min mogelijk over het pand te zeggen hebben. Tot deze conclusie kwam raadslid Peter van Bockhove (LSNZ) dinsdag 23 augustus.

Gesproken werd tijdens de commissievergadering over de Boerenhoeve, onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan Noordwijk Binnen Pickéstraat 7-7a. De Boerenhoeve is een gemeentelijk monument en de politici kregen te horen, dat in eerste instantie een gemeentelijke monument alleen aan de buitenkant beoordeeld worden. Maar als een beoordelaar over zulke monumenten naar binnen wordt gelaten, wordt een lijst opgesteld van historische onderdelen in het pand. En moet de eigenaar vervolgens altijd toestemming vragen voor binnenpandse wijzigingen.


Van Bockhove liet weten: 'Dit soort dingen zijn levensgevaarlijk. Laat die mensen met rust. Eigenaren moeten geen mensen binnenlaten. Iedereen die naar binnen wil; jaag ze weg. Als je ambtenaren niet binnenlaat, wordt er ook niet geschouwd.' Zijn woorden werden gesteund door raadslid Theo Alkemade (CDA): 'Dit is prive-eigendom. Daar moet gemeente niets mee willen.'