Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2016

Raadsbreed akkoord blijft voorlopig van kracht

KAAG EN BRAASSEM – Alle politieke partijen blijven zich houden aan het raadsbrede akkoord, dat aan het begin van deze collegeperiode gesloten is. Ook nu de VVD is geslonken tot één gemeenteraadslid en de helft van de fractie een eigen partij (Liberaal Kaag en Braassem) heeft opgericht. Maar de gemaakte afspraken blijven staan, zo werd in het presidium besloten.


Voorlopig althans, want de gemeenteraadsverkiezingen die in 2018 plaatsvinden, naderen met rasse schreden. Dat blijkt ook uit de woorden van fractievoorzitter Alwin Koek (VVD), die tijdens de fractievergadering van zijn partij stelde over dat raadsbrede akkoord: 'We gaan niet als VVD een andere koers varen. Ik heb er zelf aan meegeschreven, dus ik vind niet dat het nu anders moet. Maar we hebben nog driekwart jaar dat we als politiek echt wat doen en daarna gaan we weer richting de verkiezingen. Dan gaan mensen weer andere dingen roepen.'