Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 september 2016

Actieplan tegen meeuwen

NOORDWIJK – Wie regelmatig in het winkelcentrum van Katwijk loopt, heeft het vast al eens gezien of zelf meegemaakt. Niets vermoedende broodetende wandelaars of ijsjeslikkende kinderen worden onverhoeds aangevallen door meeuwen. Deze vliegende ratten vallen in een duikvlucht aan en grissen met hun snavel het etenswaar uit de handen van de argeloze eter. Gemeenteraadslid Carla Versteege (Puur Noordwijk) maakte zich er donderdag 25 augustus grote zorgen om, dat dit soort taferelen ook overslaan naar Noordwijk.


Ze stelde: 'Meeuwen worden niet alleen waargenomen op het strand, maar laten zich in grote getale in de wijken van Noordwijk zien. Dat komt doordat ze gevoederd worden. We moeten voorkomen dat ze overlast gaan veroorzaken. Maak de inwoners van Noordwijk er van bewust om brood en andere resten niet uit te strooien, gezien de onwenselijke gevolgen er van.' Wethouder Dennis Salman (LSNZ) liet weten, dat het college een actieplan op gaat stellen. 'We nemen contact op met Katwijk om daar de goede ideeën weg te halen.'