Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Belastinguitgaven gaan verschillen per inwoner

LISSE > De inwoners hoeven niet fors meer belastingen te betalen. Doordat de gemeente dit jaar en de jaren tot 2020 geld verwacht over te houden, gaan de belastingen ook niet veel omhoog.

Wat wél stijgt is de ozb; die gaat ook dit jaar weer omhoog met 1%, een percentage dat nog hoger ligt dan het officiële inflatiecijfer. De afvalstoffenheffing, waarvoor dit jaar voor een meerpersoonshuishouding 294 euro neergelegd moet worden, daalt volgend jaar naar 235 euro. Wel moeten de inwoners gaan betalen voor iedere keer dat ze hun vuilniszakken met restafval wegbrengen naar de ondergrondse containers. Wie veel afval scheidt – en dus weinig restafval over houdt – kan dan dus goedkoper uit zijn dan 294 euro. Maar voor wie lak heeft aan afvalscheiding, kan het nog een duur plaatje worden.

Wel verwacht de wethouder, dat de rioolheffing volgend jaar lager uitvalt dan de huidige 254 euro, maar dat is afhankelijk van de uitkomsten van een regionaal rioleringsplan. ,,Ik durft te voorspellen dat de rioolheffing in december naar beneden wordt bijgesteld'', aldus Nieuwenhuis. Maar hij waagt zich niet aan de voorspelling of het dan gaat om 2 euro per aansluiting of 30 euro.


Joep Derksen