Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Stilzwijgen over Uitvaltij

NOORDWIJK > De gemeente houdt het rapport over de Uitvaltij nog angstvallig geheim. In dat rapport zou informatie staan over de manier waarop het terrein van de voormalige school in de toekomst gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld door het bouwen van nieuwe woningen.


Hoewel eerder was beloofd, dat dit rapport al in september openbaar zou worden gemaakt, wordt deze belofte nu gebroken. Wethouder Marie-José Fles (PvdA/GroenLinks) kondigde donderdag 6 oktober tijdens de gemeenteraadsvergadering aan, dat de gemeente het rapport al op 19 september heeft ontvangen. Maar gevraagd naar een kopie van het rapport laat een gemeentelijk woordvoerder weten, dat de inhoud nog niet wordt vrijgegeven. Eerst wil de gemeente 'de direct betrokkenen en de raadsleden' informeren. De woordvoerder kon ook niet vertellen wanneer het rapport wél openbaar wordt. Fles liet wel weten, dat er plannen zijn om een informatiebijeenkomst te organiseren voor de omwonenden van de Uitvaltij. Die bijeenkomst wordt opgezet, nadat de wethouder met een 'meedenkgroep' heeft gesproken.