Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Blij met bootcamp op bollengrond

NOORDWIJK – De gemeente steunt de komst van een bootcampterrein in het Middengebied. Ondanks het feit, dat deze activiteit gebeurt op zogeheten 'eersteklas bollengrond'. Wethouder Gerben van Duin beantwoordde hier donderdag 6 oktober tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen over van het CDA.


Raadslid Theo Alkemade (CDA) wilde weten, of de ,,pipowagens,, die er nu staan, ook toegestaan zijn. Van Duin bevestigde dat het bootcamp staat op grond, ,,dat getypeerd is als eersteklas bollengrond''. De vraag van de eigenaar was om dat stuk grond te gebruiken als bootcampterrein. Dat kan alleen op basis van tijdelijkheid en hij krijgt een vergunning die vijf jaar geldig is.'' Over vijf jaar beoordeelt de gemeente of er overlastklachten zijn. Maar ook nu al wordt toezicht gehouden. Zo stond er bij de feestelijke opening van het bootcamp een tent, maar die moet verdwijnen volgens de wethouder. Ook komt erop het bootcamp geen horeca, ,,alleen palen om in te klauteren; het is een speeltuin voor grote mensen.'' Hij zegde toe te onderzoeken wat de functie is van de 'pipowagen'.