Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

'Beste begroting'

LISSE – Nu het bezuinigingentraject helemaal is afgerond, staat de gemeente er een stuk beter voor. Met trots riep wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) daarom op dinsdag 4 oktober: ,,We hebben de beste begroting in jaren''.

De gemeente verwacht volgend jaar 247.000 euro over te houden en de jaren daarna loopt het overschot op de begroting op tot 550.000 euro (2018), 580.000 euro (2019) en maar liefst 760.000 euro (2020). Deze overschotten hebben meerdere oorzaken. Natuurlijk komt het door de bezuinigingen van de afgelopen jaren en de verminderde subsidies aan tientallen organisaties. Maar ook krijgt de gemeente meer geld binnen van de rijksoverheid. Daarom is er nu meer ruimte voor leuke dingen. Het college wil daarom 150.000 euro investeren in de 'economische agenda', onder meer het Flower Science Centre. Maar ook gaan er 50.000 euro extra naar groen- en recreatie en 40.000 euro voor het accommodatiebeleid.


Wel houdt Nieuwenhuis een slag om de arm, waar het gaat om mogelijke financiële tegenvallers. Dan gaat het bijvoorbeeld om de ontwikkelingen op het gebied van het sociaal domein. ,,Daar is de strijd nog niet gestreden. Links of rechts zal er wel een duit in het zakje moeten om het soepel te laten verlopen.''