Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 oktober 2016

Drie miljoen euro voor fietspad

NIEUWKOOP > Het college van burgemeester en wethouders wil anderhalf miljoen euro opzij leggen voor de komst van een fietspad langs de Zevenhovenseweg. Dit fietspad staat al jaren op het wensenlijstje van de politiek, maar nu lijkt er eindelijk schot in te komen. De gemeente verwacht, dat Provinciale Staten in november in zal stemmen met de komst van deze fietsroute. Met dat besluit, zal de Provincie ook anderhalf miljoen euro betalen voor het fietspad.


Het totale bedrag van drie miljoen euro wordt alleen gebruikt voor de aanleg van het fietspad. Dat betekent dat alle voorbereidingskosten voor de gemeente zijn. Uit ambtelijke stukken komt naar voren, dat de gemeente mogelijk grond gaat onteigenen, op het moment dat de huidige eigenaren niet akkoord gaan met de verkoopprijs die Nieuwkoop zal voorstellen.