Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2016

Column

Vrijwilliger

De gemeente is driftig op zoek naar namen van vrijwilligers, zodat zij genomineerd kunnen worden voor de eretitel 'Vrijwilliger van het Jaar'. Tot zaterdag 3 december kunt u nog uw buurman, vriendin, dochter of schoonmoeder aanmelden als blijk van erkenning voor al het werk, dat hij of zij doet voor anderen.

Maar wat is een vrijwilliger? Eigenlijk zijn we dat allemaal; soms als het gaat om het helpen oversteken van een bejaarde dame. En de andere keer waar het gaat om het fulltime verzorgen van je bedlegerige partner. Ja, beste columnlezer, ook mantelzorgers zijn vrijwilligers. En wat dacht u van het groepje inwoners in Leimuiden, dat een nieuw dorpscentrum gerealiseerd wil zien en hiervoor samen met een projectontwikkelaar een plan heeft opgesteld? Deze mensen willen wel graag een financiële vergoeding zien voor hun activiteiten, zodra dit plan daadwerkelijk gerealiseerd wordt; maakt hen dat dan niet meer geschikt om genomineerd te worden voor 'Vrijwilliger van het Jaar'? Dat laat ik aan u over.

En de politici; de gemeenteraadsleden, die meerdere avonden in de week zitten te vergaderen of bijeenkomsten aflopen om geïnformeerd te worden over alles wat er in de gemeente speelt? Zij krijgen een raadsvergoeding, maar dat ligt onder het sociaal minimum. Komen zijn in aanmerking voor 'Vrijwilliger van het Jaar'?

Deze column wil ik gebruiken om met name aandacht te schenken aan de jonge vrijwilligers. Jongeren van 17 tot 22 jaar, die zich onbekommerd inzetten voor anderen. De winnende jongere mag van de organiserende instanties De Driemaster, Lions Alkemade en de gemeente deelnemen aan een zomerreis naar een buitenlands gastgezin. Er wordt namelijk wel veel geklaagd over 'die jeugd van tegenwoordig', maar er zijn vele jongeren die zich belangeloos inzetten voor anderen. En zij mogen best in het zonnetje gezet worden. Kortom; mail uw 'Vrijwilliger van het jaar' naar: info@kaagenbraassem.nl!


Joep Derksen