Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2016

,,Geen stralingsgevaar zendmast''

LISSE > De omwonenden van de Keukenhof kunnen hoog en laag springen, maar de vergunning voor het verplaatsen van de 4G-zendmast is onherroepelijk. Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet donderdag 17 november tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur aan duidelijkheid niets te wensen over. Ondanks felle protesten van omwonenden blijft de 36 meter hoge zendmast hoogstwaarschijnlijk op haar plek staan.

De gemeente heeft namelijk formeel aan alle regels voldaan; de verplaatsing van de zendmast was aangekondigd op de gemeentepagina's. Maar bij de omwonenden gingen geen alarmbellen af, omdat het terrein van Keukenhof zo groot is. Ook tijdens een gesprek met omwonenden heeft het management van Keukenhof niets gezegd over de plek waar de zendmast naar toe zou gaan. Buurtbewoners maken zich zorgen over stralingsgevaar en een jarenlang uitzicht op de megahoge mast. Daarom wordt de gemeente gevraagd om de mast alsnog op een andere plek te zetten.


Ruigrok zegde wel toe, dat hij zal uitzoeken of de mast nog verplaatst kan worden en hoeveel dat gaan kosten. Hij maakte zich geen zorgen over stralingsgevaar: ,,We hebben 34 plekken in Lisse waar zendmasten zijn geplaatst. Ook op Berkhout. Hier is de afstand tot de dichtstbijzijnde woning 80 meter. Ik neem aan dat er geen stralingsgevaar is.''