Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2016

'Ontzettend goed plan'

RIJNSATERWOUDE > Een aantal politieke partijen zijn positief over de plannen om de school in het voormalige gemeentehuis te plaatsen. Toch zijn er ook kritische geluiden, zo bleek maandag 21 november tijdens de fractievergaderingen.

Voor gemeenteraadslid Conny Punt (D66) is het duidelijk: ,,Het plan wordt breed gedragen door de dorpsraad Rijnsaterwoude. De basisschool is zo'n 42 jaar oud; die verkast naar het centrum van Rijnsaterwoude en het hele dorp is er gelukkig mee. Het zal een verbreding zijn voor het draagvlak van de basisschool. Die school zit namelijk aan de onderkant van het aantal leerlingen (85, JD). Daarnaast komt er woningbouw op de huidige locaties van onder meer de basisschool, de peuterspeelzaal en De Meerkant. Het zou mooi zijn als hiermee het aantal leerlingen wordt opgekrikt met zo'n 30 kinderen. '' D66-fractievoorzitter Esther Loos concludeerde: ,,Het klinkt als een ontzettend goed plan.''

Ook de SVKB steunt de plannen voor het oude gemeentehuis, maar gemeenteraadslid Kelly Straver is wel kritisch over de woningbouwplannen: ,,Is er zoveel vraag naar eengezinswoningen met een verkoopprijs die tussen 250.000 euro en 300.000 euro ligt? Dat is nog niet eens in de buurt van sociale woningbouw.'' Wel vindt ze het onderbrengen van de school ,,een mooie kans voor het voormalige gemeentehuis.''

Fractievoorzitter Ton van Velzen (LKB) vindt het echter maar vreemd, dat de school komt te liggen naast een groot bedrijf. ,,Gaan we nou naast een bedrijf, waar grote trekkers gaan rijden, een school neerzetten?!'' De onderneming Van Ieperen huurt namelijk nu al de gemeentewerf en wil dit stuk grond kopen van de gemeente. Van Velzen gaat er van uit, dat dit bedrijf dan ook 300.000 euro meer betaalt, dan het bedrag dat ze enkele jaren geleden voor dit terrein boden en indertijd door de gemeente werd afgewezen.


Joep Derksen