Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

'Andere stijl kindergemeenteraad'

OEGSTGEEST > Onlangs stemde de gemeenteraad in met een voorstel om een kindergemeenteraad in te stellen. Alleen D66 stemde tegen, maar fractievoorzitter Boris Kocken van deze partij laat weten, dat dit komt omdat het voorstel 'onvoldoende was om serieus met kinderen in de lokale democratie aan de slag te gaan'.


Het steekt de partij, dat het college van burgemeester en wethouders geen geld heeft vrijgemaakt om basisschoolleerlingen informatie te geven, voordat ze met een kindergemeenteraadsvergadering beginnen. Dus moet dat gebeuren op basis van vrijwilligerswerk en dat bevalt D66 niet. De partij wil, dat scholen lang van tevoren weten wanneer een kindergemeenteraadsvergadering plaats vindt, zodat ze dit in hun jaarschema in kunnen plannen. Hiervoor moet volgens D66 ook geld beschikbaar komen van de gemeente. En dus stemde de partij tegen. Kocken: ,,De ontwikkeling van jongeren en het versterken van de lokale democratie zijn voor D66 belangrijk en daar maken we als we de kans ervoor krijgen graag echt werk van.''