Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Meer verschillende activiteiten in Het Raam

HILLEGOM > De gemeente grijpt in bij het beheer van Het Raam. In opdracht van de gemeenteraad gaat het college van burgemeester en wethouders onderzoeken, wat er het beste met het gebouw kan gebeuren. De politiek besprak dit onderwerp op donderdag 24 november tijdens de raadscommissie.

Het college bekijkt drie mogelijke scenario's; alles laten zoals het nu is, het historische gebouw verkopen of er voor zorgen, dat veel meer organisaties gebruik gaan maken van het pand dat aan de Prinses Irenelaan 16 ligt. Hoewel wethouder Annechien Snuif van de politieke partijen de kans krijgt om alle drie de scenario's te onderzoeken, lijkt een raadsmeerderheid toch het meest te voelen voor het intensiever gebruiken van het gebouw.

Nu zijn er het hele jaar door activiteiten voor galerie, theater en volksuniversiteit. Als er meer huurders komen in Het Raam, zorgt dat ook voor meer inkomsten. En dat kunnen ook instanties zijn, zoals de GGZ, zodat een inloophuis voor Hillegomse cliënten opgezet kan worden. Een andere optie is jongerenwerk, welzijn of het organiseren van dagbesteding. In Snuif's visie krijgt Het Raam 'een buurthuisachtige functie'. Wel geeft ze toe, dat het combineren van theatervoorstellingen met het training geven aan mensen met een psychiatrische stoornis 'wel ingewikkeld' is.


Welk scenario het ook wordt, de wethouder wil geen cent méér steken in Het Raam. Het huidige bestuur heeft aangegeven, dat zij niet de mogelijkheid zien om deze droomwensen te verwezenlijken. Op dit moment is Snuif al in gesprek met kandidaten, die het nieuwe bestuur van Het Raam gaan vormen. Zij gaan 'ad interim' de activiteiten voor het culturele seizoen 2017 – 2018 organiseren. Snuif liet weten, dat ze haar best doet om de toekomstplannen voor Het Raam nog voor de zomer van 2017 af te hebben.