Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Prikkelen van cultuur

HILLEGOM > Wethouder Annechien Snuif wil niet meer, dat de gemeente alleen geld uitgeeft aan allerlei culturele activiteiten. De organisaties die culturele uitspattingen opzetten, moeten nadrukkelijk op zoek gaan naar ander sponsoren. Tijdens de vergadering van de raadscommissie op donderdag 24 november lichtte de wethouder haar plannen toe.


Kunst- en cultuurminnend Hillegom moest de afgelopen weken een aantal keren slikken. De BIB verdwijnt, net zoals de Hillegomse Poëziewedstrijd en ook kunnen de kunstuitleen en balletschool fluiten naar hun gemeentelijke subsidie van 2.000 euro. Maar dat heeft niets met nieuw beleid te maken, zo benadrukte Snuif. Volgens haar liepen de subsidieregelingen voor deze organisaties af. Daarnaast wil de gemeente niet alleen de portemonnee trekken, maar ,,faciliterend en regisserend bezig zijn''. De politieke partijen steunden de gedachtegang van de wethouder. Raadslid Heemskerk (Bloeiend Hillegom) verwoordde de raadsgevoelens: ,,Het culturele veld moet geprikkeld worden om actie te ondernemen en wij ondersteunen wanneer dat nodig is.''