Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

Driemaster zet ondersteuning door

KAAG EN BRAASSEM > De Driemaster mag zich ook de komende twee jaren bezig houden met de uitvoering van allerlei zorgtaken. Gedurende die periode gaat De Driemaster ook intensiever samenwerken met Tom in de Buurt.

Wethouder Floris Schoonderwoerd en Pauline Portugies van De Driemaster bevestigden vorige week de verlenging van de relatie tussen de beide partijen. Waar het gaat om zorg, wordt er de komende jaren extra gelet op een aantal zaken: dementie, mantelzorgondersteuning, alcohol en drugs, sport voor minima, statushouders en vrijwilligerswerk voor kwetsbare inwoners. Allerlei acties worden opgezet om inwoners te stimuleren om zich ook voor de naasten te bekommeren; hierdoor hoeft er minder gebruik te worden gemaakt van professionele ondersteuning.

Maar wel komen er meer wijkpunten. Portugies: ,,Bij DOSR gaan we een dag in de week zitten. Maar ook zitten we een dag in de week in Sporthal in Woubrugge. Daar organiseren we ook een vluchtelingenspreekuur, de papierwinkel en een inloopspreekuur van Tom in de Buurt.'' Ook kunnen inwoners eens per week gebruik maken van wijkpunten in Plein 13 (Rijpwetering) en 't Spant (Leimuiden). Zo kunnen mantelzorgers geholpen worden bij de papierwinkel of kan respijtzorg geregeld worden.


Jongeren worden gestimuleerd om nieuwe activiteiten op te zetten. Ook komt er een onderzoek onder 55-plussers over de vraag wat ze nodig hebben, als ze langer thuis willen blijven wonen. Kwetsbare ouderen worden ook in de gaten gehouden, waar het gaat om brandveiligheid in hun woningen. Schoonderwoerd rekent er op, dat de komende jaren veel mensen zich voor anderen gaan inzetten: ,,Er komen heel veel mensen beschikbaar, zoals 55-plussers die stoppen met werken en die niet allemaal naar de golfbaan hoeven en sherry drinken.'' Ook de komst van de statushouders is een kans; iedere nieuwe statushouder krijgt de vraag voorgelegd of hij of zij zich wil inzetten als vrijwilliger.