Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

Gemeente buigt voor snelvaarovertreders

KAAG EN BRAASSEM > Het tarief voor een snelvaarvergunning wordt gehalveerd. Steeds meer mensen zijn er de afgelopen jaren namelijk achter gekomen, dat zo'n vergunning van 690 euro veel duurder is dan een eventuele boete van 90 euro die de vaarpolitie kan uitschrijven.

In 2013 verdedigde het college van burgemeester en wethouders de hoogte van het vaarvergunningbedrag nog volop. Maar nu lijkt de realiteit toch ingezonken te zijn. Voortaan kost een snelvaarvergunning 'slechts' 275 euro; dat bedrag staat ook meer in verhouding tot de tarieven die omliggende gemeenten vragen.


Gemeenteraadslid Cees de Lange (CDA) pleitte er woensdag 30 november nog voor om de oude, hogere, tarieven in stand te houden: ,,Snelvaren geeft onrust op het water en dat is niet bevorderlijk voor het toerisme.'' Maar wethouder Henk Hoek was het hier niet mee eens. Hij wees er op, dat het aantal aangevraagde vergunningen om te mogen snelvaren is afgenomen. ,,Dat heeft te maken met de hoogte van het bedrag. Daarmee lopen we inkomsten mis. Ook hebben we geen capaciteit om handhavend op te treden en toezicht te houden. Daardoor kun je geen corrigerende opmerkingen maken.'' Hierop vulde wethouder Yvonne Peters aan, wat iedere motorbootbezitter al lang weet: ,,Er wordt steeds meer illegaal snel gevaren. Mensen kunnen zeven tot acht keer een boete krijgen (voordat de hoogte van het bedrag behaald wordt, JD). Ze nemen dat risico.''