Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

Weekmarkt naar Kloosterplein

NOORDWIJK > Wethouder Barnhoorn wil uiterlijk in 2018 de weekmarkt verhuizen naar het Kloosterplein. Dat liet hij dinsdag 13 december weten tijdens de vergadering van de raadscommissie. Het bestuur van de Bronckhorstschool maakt zich zorgen over de komst van de weekmarkt, maar volgens Barnhoorn wordt er goed rekening gehouden met de leerlingen.

Het verplaatsen van de weekmarkt is één van de onderdelen van het het plan 'Centrumvisie Kerkstraat'. Over een jaar of acht moet de Kerkstraat een winkelwalhalla zijn, waarbij bezoekers tegelijkertijd kunnen genieten van het authentieke oude dorp in Noordwijk-Binnen. Maar dat eindbeeld wordt stapsgewijs uitgevoerd, aldus Barnhoorn.


De komst van de weekmarkt op het Kloosterplein geeft veel zorgen bij het gemeentebestuur, zo bleek tijdens de vergadering. Gevreesd wordt voor de veiligheid van de jonge leerlingen, door het aan- en afrijden van grote marktwagens, precies op het tijdstip dat de kinderen naar school gaan. Maar Barnhoorn verzekerde, dat de weekmarkt aan de andere kant van het Kloosterplein komt te liggen en dat er ook aanvullende maatregelen genomen worden voor de veiligheid van de kinderen. Bijvoorbeeld waar het gaat om de manier waarop de ouders van de leerlingen hun kroost kunnen afzetten en ophalen.