Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Procedure Hoogmadese Wetering begonnen

HOOGMADE > Het college van burgemeester en wethouders heeft de eerste stap gezet voor de realisatie van maximaal veertig woningen aan de noordwestelijke rand van het dorp; de Hoogmadese Wetering. Het voorontwerpbestemmingsplan is vorige week in procedure gebracht.


De ontwikkeling van het gebied bestaat uit een noordelijk deel en een wat groter, zuidelijk gelegen bouwblok. Het zuidelijke deel is ontworpen als een bouwblok in rijen van acht tot tien woningen, met een 'functioneel binnenterrein', terwijl voor het noordelijke deel volgens de gemeente ,,een aantal varianten is opgenomen om meerdere alternatieven nog mogelijk te maken.'' De structuur van de zes tot acht woningen die hier gepland zijn, ligt nog niet vast en verschilt van ,,hofstructuur tot vrijstaand'' en van ,,patiowoningen tot 2-onder-1-kap''. In ieder geval moet er voor minimaal 30% aan sociale woningen worden gebouwd.