Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Einde droom gratis speeltoestel

LISSE > Eind vorig jaar kondigde wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) nog vrolijk aan, dat een anonieme weldoener een speeltoestel wilde doneren voor het Fitplein aan de Van Lyndenweg. Maar deze kans blijkt nu verkeken, zo moest Ruigrok woensdag 18 januari melden aan de leden van de commissie Maatschappij en Financiën.


Ruigrok informeerde de politici, dat het Fitplein ,,dusdanig is ingericht, dat je je voor alle spieren volledig kunt uitleven. Het past niet om in dat vierkante blok een toestel bij te plaatsen.'' Ook is het volgens de wethouder niet mogelijk om het te doneren speeltoestel in de bocht verderop neer te zetten: ,,Dat stuit op bezwaren vanwege de verkeersveiligheid.'' Het gemeentebestuur heeft voorgesteld om het speeltoestel bij zwembad De Waterkanten te plaatsen. Maar daar wil de weldoener niets van weten. Ruigrok: ,,De initiatiefnemer heeft gezegd, dat hij niet op die plek wil meedoen.'' De kans op een gratis speeltoestel in de openbare ruimte is dus verkeken.