Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Veto tegen Tetris-woningen

LEIMUIDEN > Het college ziet de komst van drie 'Tetris-woningen' in de Meerewijck/Grietpolderweg niet zitten. Door op een slimme manier met de drie verdiepingen te schuiven, is het mogelijk om deze woningen ,,in elkaar te vouwen''. Met grote raampartijen over de gehele breedte, hebben de bewoners extra veel licht en een royaal en open vloeroppervlak. Het lijkt er echter op, dat deze bouwstijl nog iets te modern is.


Het Buro SRO heeft weliswaar een positief advies gegeven voor de komst van de woningen, maar het college van burgemeester en wethouders volgt het negatieve advies van de ambtenaren. Deze bouwstijl zou niet passen bij ,,de bestaande identiteit en structuur van het landschap, dorp of stad''. Ook valt het stuk grond, waar de woningen moeten komen binnen het luchtvaartgebied van Schiphol; daar zijn nieuwe woningen niet toegestaan. Al zou een 'verklaring van geen bezwaar' van het ministerie van Infrastructuur en Milieu dit probleem kunnen oplossen. Ook zijn er zorgen over de parkeermogelijkheden.