Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Agrariërs moeten RoundUp houden

HILLEGOM > ,,Geef de agrariërs de mogelijkheid om hun RoundUp in te leveren.'' Gemeenteraadslid Jansen (Bloeiend Hillegom) riep donderdag 26 januari het college op om deze dienst te verstrekken, maar wethouder De Jong voelde hier niets voor.


Sinds 1 januari is RoundUp verboden om te gebruiken voor mensen die dat beroepshalve doen. Agrariërs vallen hier ook onder. Maar er bestaat in heel Nederland geen inlevermogelijkheid voor dat spul. En dat gaat er ook niet in Hillegom komen, zo liet De Jong weten. ,,Als we in Hillegom een generaal pardon voor het inleveren van dit gif zouden hanteren, zouden heel veel mensen van waar dan ook vandaan komen om daar gebruik van te maken. We gaan daar niet aan beginnen.''