Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Andere indeling commissie

KAAG EN BRAASSEM > De manier waarop de commissie Ruimtelijke Kwaliteit is samengesteld, moet anders. Dat voorstel van het college van burgemeester en wethouders werd maandag 30 januari besproken in de fractievergadering van het CDA.


Het college wil, dat de Stichting Dorp, Stad en Land de regie gaat voeren bij onder meer het bepalen hoe waardevol een monumentaal gebouw is. Zo zou de kenniskwaliteit gegarandeerd blijven. Bovendien past een dergelijke constructie bij de eisen, die worden opgelegd door de Omgevingswet, die in 2019 wordt ingevoerd. Maar gemeenteraadslid Thijs Mooren bleef zijn twijfels houden: ,,In die commissie Ruimtelijke Kwaliteit zitten mensen, die uit deze regio kwamen en vaak ook in de bouw zaten. Volgens mij liep het helemaal niet zo verkeerd.''