Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Ideeën initiatievenmarkt bekend

KAAG EN BRAASSEM > Uiteindelijk blijken er 24 ideeën binnen te zijn gekomen voor de initiatievenmarkt. Het is een grote mengelmoes aan voorstellen, waaruit de gemeenteraad op 22 januari de 'besten' moet kiezen.

Maar alle indieners krijgen op maandag 6 februari eerst de kans om hun initiatief voor te stellen aan de gemeenteraad en een speciaal daarvoor aangestelde kinderjury. Maandag 30 januari werd een overzicht van de voorstellen vrijgegeven. Zo zijn er voorstellen om medicijnen in te zamelen voor jonge katjes of om senioren te leren omgaan met tablets. In Woubrugge is er de wens voor een voetbalveldje en in Hoogmade zou er best een pannakooi kunnen komen. Weer anderen willen graag een openbaar park in Roelofarendsveen, maar een voetbalkooi is ook vurig gewenst in dit dorp. Al blijft de vraag bij wensen voor pannakooien, voetbalkooien en voetbalveldjes, of de naastgelegen buren die wens ook zullen ondersteunen. Één van de voorstellen viel de fractievoorzitters afgelopen maandag al direct op; een ,,bungeeroeiwedstrijd'', die als evenement tijdens koningsdag gehouden kan worden.


Alle initiatiefnemers krijgen op 6 februari een kraam om te vertellen over hun idee. Ook kunnen ze gebruik maken van de mogelijkheid om op de zeepkist te staan, om zo alle aanwezigen tegelijk te informeren over hun plan. Na afloop bepalen de leden van de kinderjury (op dit moment vier leerlingen uit groep 8), wat hun top 5 van ideeën is. De gemeenteraadsleden stellen een 'Top 24' samen, waarbij de ideeën die bovenaan staan, als eerste in aanmerking komen voor een deel van de 75.000 euro, die beschikbaar is gesteld voor de uitvoering van de ideeën.