Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Snelheid even hoog op Meerlaan

HILLEGOM > De Meerlaan wordt geen 30-kilometerweg. Een verzoek van gemeenteraadslid Jansen (Bloeiend Hillegom) werd donderdag 26 januari tijdens de gemeenteraadsvergadering afgewezen door wethouder De Jong.


Nu de brug over de Ringvaart is aangepast, is het tijd om het stuk van de Meerlaan tot en met de rotonde op te knappen. De Fietsersbond heeft hiervoor al adviezen gegeven. Maar De Jong maakte heel duidelijk, dat een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur er niet gaat komen. ,,We gaan absoluut niet tornen aan de doorstroommogelijkheden. Het is en blijft een 50 km weg en de rijweg blijft even breed. We kijken of de fietspaden ook breder kunnen. We gaan kijken naar een optimale inrichting voor het parkeren.''