Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Politiek oneens met bouwplannen Fioretticollege

HILLEGOM > Het bestuur van het Fioretticollege is van plan om de theaterzaal (het Forum) te veranderen in klaslokalen. Maar daar wil de politiek niets van weten, zo bleek donderdag 26 januari tijdens de gemeenteraadsvergadering.


Gemeenteraadslid Van Heusden (Bloeiend Hillegom) kaartte de kwestie aan. Hij liet weten, dat het ombouwen van de toneelzaal in lokalen ,,een verkeerde ontwikkeling'' zou zijn. Wethouder Van Trigt bleek het hier helemaal mee eens te zijn. Van Trigt bevestigde, dat het Fioretticollege bezig is met ,,het creëren van ruimtes. Één van de plannen is, om dat in het Forum te doen.'' Maar de wethouder blijkt hier geen voorstander van te zijn. ,,Als gemeente hebben we daar geld in gestoken en een bepaalde maatschappelijke waarde. Er moet voldaan worden aan de uitgangspunten bij het stichten van die zaal. Als het niet past, dan kan het ook niet.''