Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2017

Stickers tegen inbrekers

LISSE > De gemeente plaatst geen borden meer in de wijken, met daarop de waarschuwing dat daar een whatsappgroep actief is. In plaats daarvan moeten inwoners het voortaan doen met stickers, die ze op de deuren en ramen van hun woningen of auto's kunnen plakken. Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) verstrekte hier meer informatie over tijdens de gezamenlijke vergadering van de commissies Ruimte & Infrastructuur en Maatschappij & Financiën van donderdag 16 februari.


De wethouder beantwoordde een vraag van CDA-commissielid Rob van Reisen, die vroeg: ,,Inwoners van het Agathapark zouden graag wat borden geplaatst willen zien, dat daar een buurtapp actief is. Waarom worden nieuwe initiatieven de kop ingedrukt?'' Ruigrok haastte zich te zeggen, dat er geen sprake was van het de kop indrukken van nieuwe initiatieven. ,,Alle initiatieven steunen we. Er zijn een fors aantal whatsappgroepen en we hebben besloten om stickers te verstrekken in plaats van borden te verplaatsen.'' Deze stickers worden uitgedeeld bij buurtbezoeken van ambtenaren of bestuurders. Ruigrok: ,,De mensen kunnen de stickers plakken op hun woning of auto.''