Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2017

Succes bij strijd tegen stoeprandje

LISSE > De strijd van Rob van der Zon tegen het verhoogde stoeprandje op het Vierkant, heeft toch nog een klein resultaat opgeleverd. Nadat het Witte Weekblad publiceerde over Van der Zon's bezorgdheid van vallende fietsers, stelde commissielid Rob van Reisen (CDA) hier vragen over. Hij deed dit op donderdag 16 februari tijdens de gezamenlijke vergadering van de commissies Ruimte & Infrastructuur en Maatschappij & Financiën.


Van Reisen liet weten, dat zijn partij onderzoek had gedaan naar het aantal ongevallen op het lage stoeprandje, dat over het hele Vierkant te vinden is. Er zouden al zo'n tien mensen over gestruikeld of gevallen zijn. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) kon dit niet bevestigen. Wel liet hij weten, dat hij twee weken geleden via zijn ambtenaren contact heeft opgenomen met de Fietsersbond. Binnenkort komt een medewerker van de Fietsersbond langs om een oordeel te geven over de vraag of de stoeprandjes op het Vierkant wel of niet veilig genoeg zijn. Voor Van Reisen was het echter nu al duidelijk: ,,Dit gaat om een gevaarlijk randje, omdat die vaak niet geconstateerd wordt. Randjes van 10 of 15 centimeter vallen wél op.''