Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Verkeerslichten zorgen voor opstoppingen

HILLEGOM > Het verkeer van en naar de wijk Elsbroek heeft steeds meer last van vertragingen door de stoplichten op de singel. De wachttijden voor deze stoplichten worden aangepast en als dat niet helpt, overweegt wethouder De Jong om een extra rechtsafstrook aan te leggen.

Het was gemeenteraadslid De Goeij (VVD) die deze problematiek aan de orde stelde tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 januari. Hij wees er op, dat er op het kruispunt ,,onoverzichtelijke situaties zijn, waarbij automobilisten al groen licht krijgen van het stoplicht, terwijl er nog tegengangers zijn die linksaf moeten slaan. Volgens hem moeten automobilisten soms wel een kwartier wachten, totdat ze het stoplicht zijn gepasseerd.


Aan oplossingen wordt gewerkt, maar het simpelweg verwijderen van de verkeerslichten is op dit moment nog niet aan de orde. De Jong: Binnenkort wordt in ieder geval de wachttijd vertraagd van het verkeer, dat de wijk Elsbroek via de singel uit rijdt. De auto's die in met name de avondspits de wijk in willen, krijgen hiervoor meer tijd, zodat er meer auto's rechtsaf kunnen.'' Maar dit zal de problemen waarschijnlijk niet oplossen en er dreigen grotere verkeersopstoppingen door de verkeerslichten, zo waarschuwde de wethouder. Het zal niet lukken om de stoplichten nog verder bij te stellen. ,,Dan loopt de hele strook richting de Olympiaweg - Leidsestraat vast. Vervolgens lopen de rotondes vast en staat het hele dorp vast.'' De wethouder besloot: ,,Er kan mogelijk een advies komen, dat ik moet komen met een rechtsafstrook bij de singel. Dat zal ten koste gaan van de parkeerplaatsen die er nu zijn.''