Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Grentvertegenwoordigers moeten lappen

NOORDWIJK > De ondernemers en onroerend goedeigenaren op De Grent moeten vóór 1 mei heel duidelijk maken, of zij ook willen investeren in de toekomst van dit (tot nu toe) uitgaansgebied. In totaal moeten deze ondernemers er mee instemmen, dat ze 20.000 euro meebetalen aan een onderzoek naar de toekomst van De Grent. Ook moet nog vóór de jaarwisseling bekend zijn, of zij de komende jaren willen investeren in het opknappen, dan wel (drastisch) aanpassen van De Grent.

Dit pleidooi van fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD) werd gedeeld door de overige politieke partijen tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 23 februari. De politici willen niet, dat de gemeente alleen opdraait voor de 40.000 euro aan kosten van het onderzoek. Wethouder Hans Bakker bevestigde: ,,We hebben dit jaar maximaal 40.000 euro nodig om ontwikkelingen op De Grent op gang te brengen. Daarvan zou 20.000 vanuit de ondernemers moeten komen. Er is contact gweest met de NOV en Koninklijke Horeca en er komt een speciale avond voor de Grentvertegenwoordigers, waarbij ze kennis kunnen nemen van de ontwikkelstrategie. We willen ook het horecaconvenant met elkaar bespreken. Ik ga er van uit dat we op 1 januari 2018 stappen hebben gemaakt met elkaar.''


Joep Derksen