Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Sassenheimse viert 106de verjaardag

SASSENHEIM > Hennie Keijzer – Van der Heiden bereikte vrijdag 24 februari de gezegende leeftijd van maar liefst 106 jaar. Ze vierde dit samen met haar familie in Wijckerslooth in Oegstgeest, waar de eeuwlingplusser nu drie jaar woont. Maar het grootste deel van haar leven heeft Keijzer in Sassenheim gewoond.

Keijzer werd in 1911 geboren; drie jaar voordat de eerste wereldoorlog begon. Toen ze een maand oud was maakte Gijs Küller de eerste gemotoriseerde vlucht boven Nederlands-Indië, werd de Titanic te water geladen en stal een dief de Mona Lisa uit het Louvre. Italië verklaarde de oorlog aan het Osmaanse Rijk, Sun Yat-sen werd de eerste president van de Republiek China en de Nederlandse natuurkundige Heike Kamerlingh Onnes ontdekt supergeleiding bij extreem lage temperaturen. Hiervoor ontvangt hij twee jaar later de Nobelprijs.

Op haar 16de kwam Keijzer naar Sassenheim, waar ze tot haar 72ste bleef wonen. Hier trouwde ze ook met haar grote liefde Wim. In de jaren '80 verhuisde ze enkele jaren naar Lisse, maar ze keerde al snel terug naar Sassenheim. Vanwege de benodigde zorg, woont Keijzer nu drie jaar in Wijckerslooth. Hier geniet ze van de dagen en is ze nog heel actief. Niet alleen met breien, zingen en bloemstukken maken. Maar ze is ook een fervent Rummicupper en verslaat nog menig tegenstander.

Ze kreeg vijf kinderen en geniet nog altijd van haar elf kleinkinderen en 24 achterkleinkinderen. ,,Het is heel fijn dat mijn familie hier is'', vertelt de 106-jarige, terwijl ze in een feestelijke stoel zit. Oud worden is geen prestatie, zo vindt ze: ,,Het gaat vanzelf.'' Heeft ze nog advies voor de rest van de mensheid? ,,Help elkaar!''


Joep Derksen