Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Snelheid verkeer blijft 120 op A44

OEGSTGEEST > Wethouder Wendelien Tönjann, die ook VVD-kandidaat is voor de Tweede Kamerverkiezingen, heeft haar lobby gestaakt om een snelheidslimiet van 100 kilometer per uur in te voeren op de A44. Ze gaat er van uit, dat toekomstige ontwikkelingen er vanzelf voor zorgen, dat de huidige maximumsnelheid naar beneden wordt aangepast.

Ze vertelt over het stopzetten van de lobby voor 100 km per uur op de A44. ,,Ik kreeg het niet voor elkaar.'' Hoopvol vervolgt Tönjann: ,,Als die Rijnlandroute is aangelegd, hebben we teveel op- en afritten op dat korte stuk. Dan gaat het (de verlaging van de maximumsnelheid, JD) vanzelf gebeuren.'' Maar kan de snelheid op de A44 in de avonduren niet gewoon omhoog naar 130 kilometer per uur? Immers, VVD-minister Melanie Schultz van Haegen zorgt er voor, dat dit op steeds meer snelwegen kan gebeuren. Maar Tönjann denkt niet, dat dit gaat gebeuren. ,,De A44 is een tweebaansweg; 130 kilometer per uur moet je niet willen. Daarvoor zijn er teveel bruggetjes. En als de Rijnlandroute er is, dan gaat de verkeerssnelheid vanzelf naar 100.''


Joep Derksen