Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

,,Afsluiten, aanpakken en goed doorwerken''

LISSE > De werkzaamheden in het Havengebied gaan zó voorspoedig, dat al het werk al maanden eerder klaar kan zijn. Deze verheugende mededeling deed wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) dinsdag 21 maart.

,,Het werk wordt niet alleen heel mooi, maar gaat ook heel voorspoedig'', stelde Nieuwenhuis. Hij licht toe: ,,Het Havengebied zouden we vóór de zomer doen, tijdens de bouwvak was het plan om de haltevernieuwing van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) te voltooien en na de feestweek zouden we de Schoolstraat oppakken.'' De aannemer van al dit werk heeft echter voorgesteld om de Schoolstraat al voor de zomer aan te pakken. Dan is het riool daar aan de beurt en wordt het asfalt vervangen voor klinkertjes, zodat de snelheid van het verkeer omlaag gaat.


Nieuwenhuis ziet dat wel zitten: ,,Daarmee zijn we dus al kort na de bouwvak klaar. We lopen dan een aantal maanden in op de planning.'' De werkzaamheden aan het Havengebied moeten op 12 mei afgerond zijn. De Schoolstraat wordt aangepakt tussen 10 april en 26 mei. Het Ruishornlaangebied (de HOV-halte) wordt voltooid tussen 10 juli en 11 augustus. De wethouder: ,,We kiezen voor korte pijn; afsluiten die handel, aanpakken en goed doorwerken.''