Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Eigendomsdans over Beekbrugschool is begonnen

LISSE > Het gemeentebestuur is druk bezig om te bewijzen dat niet alleen het gebouw van de Beekbrugschool, maar ook de grond toebehoort aan de gemeente zelf. Tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 22 maart wilde raadslid Kees Schrama (Nieuw Lisse) weten, wie de eigenaar wordt van de grond en het pand, nadat de laatste leerling volgend jaar de deur achter zich heeft dichtgeslagen.


Wethouder Adri de Roon (D66) informeerde, dat hij dat nog niet ,,met 100% zekerheid kan zeggen. Maar alles wijst er op, dat nadat de school gesloten is, het eigendom bij de gemeente ligt.'' Volgens De Roon komt dit door oude regelgeving, die al van kracht was vóór dat de Beekbrugschool in 1928 gebouwd werd. De Roon: ,,We zijn bezig met archief- en boekenonderzoek om het te achterhalen. Maar het lijkt heel waarschijnlijk dat de gemeente eigenaar is van het gebouw en de grond. Er zijn nog geen plannen over wat te doen met die grond en dat gebouw.''