Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Gemeente betaalt helft van kosten clubhuis KSN

NOORDWIJK > De KSN (Kust Surfvereniging Noordwijk) krijgt haar zo vurig gewenste jaarrond accommodatie. De politieke bomen lijken weer tot in de hemel te groeien, want de gemeenteraad stemde in met een subsidie van maar liefst 425.000 euro. Dit bedrag moet de helft van de kosten dekken voor het gebouw, dat ook duurzaam en multifunctioneel moet worden ingezet. Alleen D66 stemde uiteindelijk tegen deze vorm van accommodatiesubsidie.

De 650 leden, die jaarlijkse zo'n 130 euro contributie betalen, zitten al jaren te springen om een nieuw clubhuis aan het strand. En met de toezegging dat dit gebouw ook door andere organisaties gebruikt kan worden, wil de gemeenteraad er wel ruim vier ton tegenaan gooien. Plus nog 100.000 euro aan een garantstelling. De politiek bleek donderdag 23 maart niet moeilijk te doen over zo'n bedrag en dat is wel eens anders geweest. Nog maar enkele jaren geleden werd bijvoorbeeld de bibliotheek met 50.000 euro gekort, al werd dat later deels teruggedraaid.

Voor de 850.000 euro aan totale investeringen krijgt de KSN onder meer een clubhuis, opslag, technische ruimte, douches en toiletten. Het gemeentebestuur gaat er niet van uit, dat andere (sport)verenigingen nu ook in aanmerking kunnen komen voor een dekking van de helft van de nieuwbouwkosten van een clubhuis. Maar fractievoorzitter Koen van Asten (D66) was daar niet zo zeker van; dit was voor hem een reden om tegen het collegevoorstel voor de 425.000 euro accommodatiesubsidie te stemmen. Ook fractievoorzitter Peter van Bockhove (LSNZ) vond het weggeven van 425.000 euro wel ,,wat te gemakkelijk gaan''. Maar veel moeite had hij er ook niet mee, want zijn partij stemde net als alle overige partijen in met de donatie van 425.000 euro.


Joep Derksen