Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

'Hardere aanpak drugsdealers'

LISSE > Burgemeester Lies Spruit roept ouders op om actief mee te werken met de politie en zorginstanties, op het moment dat hun kinderen verslavingsverschijnselen tonen. Dit deed ze woensdag 12 april tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën. Tijdens de bespreking van het rapport 'Signalering en samenwerking bij middelengebruik jongeren', liet Spruit weten: ,,Meldingen (over drugsgebruik) kunnen vanuit de ouders, maar ook via Meld Misdaad Anoniem gedaan worden. Maar vaak durven mensen dat niet, omdat ze bang zijn dat het toch terugslaat op henzelf. Het zou prettig zijn als ze het toch vaker melden.


Gemeenteraadslid Valentina Tsjebanova (VVD) vindt dat het dealen van drugs hard aangepakt moet worden. ,,Er is een toename van gebruik van amfetaminen en ghb-gebruik onder een steeds jongere populatie. We doen onvoldoende om de kinderen te beschermen en dweilen met de kraan open. Kunnen wij ons niet inzetten, dat in overleg met het OM en politie de drugsdealers ook strafrechtelijk aangepakt worden? Als we het samen met andere gemeenten doen, staan we misschien ook sterker. Dat is beter dan zo'n geitenwollensokkenaanpak, wat overigens ook nodig en niet overbodig is.'' Maar de burgemeester liet weten, dat ,,er meer thema's zijn, die opsporingscapaciteit vragen'', ook al is ze daar zelf niet blij mee, zo gaf ze toe.