Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Raad steunt strategische niet-verkoop

NOORDWIJK > De gemeente tast diep in de buidel om een ondernemer te compenseren. Aan het begin van deze eeuw, had deze ondernemer nog een bedrijf in de Kerkstraat. Maar hij werd er door de gemeente uitgekocht, waarbij hij bedong dat hij zijn zaak op een andere plek weer kon beginnen, met daarbovenop een of meerdere appartementen.

Door de veertien jaren heen verleende de gemeente hem alle medewerking en uiteindelijk werd een fantastische nieuwe plek gevonden; de locatie waar ooit het postkantoor aan de Boekerslootlaan stond. De bouwvergunning was rond om daar een winkel met appartement te bouwen en een architect was ingehuurd, zodat de bouw snel kon starten.

Maar vervolgens ging er een lampje branden bij het college van burgemeester en wethouders. Wethouder Gerben van Duin vertelde donderdag 13 april over dat moment: ,,We vroegen onszelf af: 'Willen we dit ook?' Hierdoor wordt iets onomkeerbaars neergezet op een plek, waar we toekomstige ontwikkelingen willen realiseren.'' De conclusie was, dat het college die winkel daar niet wilde hebben en dus moest afgestapt worden van het adagium 'betrouwbare overheid' en ging Van Duin het gesprek aan met de ondernemer om te kijken op wat voor manier de beide partijen tot een overeenkomst konden komen.

Uiteindelijk is er een akkoord gekomen, maar de gemeente heeft hiervoor diep in de buidel moeten tasten. Hoe diep, daarover houdt het college en de gemeenteraad de kaken stijf op elkaar. Wel stelde Van Duin: ,, Dit bedrag is terug te verdienen voor ontwikkelingen op deze plek, waar meer mogelijkheden zijn. Dit is een strategische niet-verkoop.''


Joep Derksen