Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2017

'Panorama Tulipland naast De Oude School'

LISSE > Herman Hollander, voorzitter Museum De Zwarte Tulp, vroeg en kreeg donderdag 30 maart tijdens de gemeenteraadsvergadering drie maanden de tijd om een plan op te stellen voor De Oude School. Hij wil dit gebruiken als opslag en naast de school het 'Panorama Tulipland' van kunstschilder Leo van den Ende in oude glorie herstellen.

Ruim tien jaar lang heeft Leo van den Ende gewerkt aan Panorama Tulipland en in de hoogtijdagen bezochten 70.000 mensen dit kunstwerk in aanbouw, dat indertijd in Voorhout tentoongesteld werd. Maar door ruzie tussen de schilder en twee andere mede-eigenaren van het kunstwerk, verdween het Panorama Tulipland in een lange houten kisten; waar het sinds 2008 nog altijd in ligt. Hollander heeft met alle eigenaren gesproken en verwacht dat uiterlijk in mei een intentieovereenkomst ondertekend kan worden.

Als het Panorama Tulipland naast De Oude School geplaatst kan worden, rekent Hollander op zo'n 20.000 bezoekers per jaar. Mocht deze locatie toch niet doorgaan, dan heeft Hollander een 'plan B'; Panorama Tulipland kan dan naast Museum De Zwarte Tulp komen te staan. Wel moeten hierover nog afspraken worden gemaakt met de naaste buren van het museum. Voor de realisatieplannen van Panorama Tulipland gaat Hollander op zoek naar geld bij onder meer het VSB Fonds, Fonds 1818 en de BankGiroLoterij.


Joep Derksen