Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Position paper moet samenwerking versterken

LISSE > De gemeenteraad steunt het initiatief van het college van burgemeester en wethouders om verder in te zetten op samenwerking met de andere Duin- en Bollendorpen. Dat werd woensdag 12 april duidelijk tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.

Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) nam officieel afscheid van de Valentijnsafspraken, die enkele jaren geleden door de Bollenstreekgemeenten waren opgesteld. Nu hier geen vaart meer achter zit, is het Lissese college met het initiatief gekomen om een 'Position Paper bestuurlijke samenwerking' op te stellen. Dit leidde tot complimenten vanuit de raad. Deze position paper heeft tot doel om regionale afspraken te maken over onder meer duurzaamheid en mobiliteit.


Wethouder Adri de Roon reageerde op een uitspraak van Kees van der Zwet, dat het gemeenteblok 'HLT' (Hillegom, Lisse, Teylingen) belemmerend zou kunnen werken ten opzichte van afspraken in de regio. De Roon stelde: ,,Ik vind het niet juist om HLT als een bedreiging voor de samenwerking te zien. Onze voorkeur is samenwerking met zes gemeenten. Als dat niet met zes kan, dan is er in elk geval de samenwerking met Hillegom en Teylingen. Het is niet zo, dat we kiezen voor HLT en dat de rest mag meedoen, wanneer het hen uitkomt.''