Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Regenton voor scheiden water

LISSE > De inwoners hoeven voorlopig nog niet bang te zijn, dat de gemeente het afkoppelen van riool- en regenwater verplicht gaat stellen aan de achterkant van de woningen. Dit liet wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) donderdag 13 april weten tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.


Het scheiden van dat riool- en regenwater is een langjarig proces en kan wel zo'n vijftig jaar duren, voordat het in heel Lisse gerealiseerd is. De gemeente richt zich voorlopig alleen nog op het loskoppelen van deze twee waterstromen bij leidingen die langs de openbare weg en aan de voorzijde van huizen liggen. En nog niet aan de achterkant: ,,dan zou je de inwoners op kosten jagen; dat willen we nu niet doen'', zo stelde Nieuwenhuis. Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) drong er wel op aan, dat nu al nagedacht moet worden over de vraag hoe en wanneer alle waterstromen afgekoppeld zijn; dus ook aan de achterkant van de huizen. Hierop liet de wethouder weten, dat dit al gebeurt bij alle toekomstige nieuwbouwlocaties, maar hij pleitte er ook voor om te denken aan oplossingen, waarbij inwoners niet op kosten gejaagd worden. ,,We kunnen ze vragen om de regenpijp door te zagen en als gemeente schenken we hen dan een regenton.'' Dit is overigens nog geen vast beleid in de gemeente.