Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Wethouder komt met Position paper

LISSE > Het ooit zo bejubelde Valentijnakkoord is niet meer. De 36 prestatie-afspraken tussen de Bollenstreekgemeenten zijn oud en belegen en de besturen laten dit Valentijnakkoord voor wat het is. Wethouder Adri de Roon (D66) nam dinsdag 21 maart op verzoek van de gemeenteraad het initiatief om een 'position paper' op te stellen.

In deze position paper wordt aangegeven op welke gebieden Lisse nog meer moet samenwerken. Niet alleen met Hillegom en Teylingen, maar met alle zes gemeenten in de Duin- en Bollenstreek. Hierbij wordt ingezet op twee thema's: ,,duurzaamheid en verduurzaming (waaronder ook de
Energietransitie)” en “visievorming op infrastructuur, ontsluiting en mobiliteit”.

Spreek bij De Roon niet over een Faalentijnakkoord. De wethouder stelt: ,,Die Valentijnafspraken zijn al weer vier jaar geleden vastgesteld en ze zijn hier en daar wat gedateerd. We zijn ze allemaal langs gelopen en er is maar een beperkte meerwaarde om al die 36 afspraken te actualiseren. Deze afspraken zijn opgepakt en er wordt aan gewerkt.''


De position paper moet meehelpen om de samenwerkingstanker te helpen voortstuwen. De Roon: ,,Lisse is enorm voor samenwerking, maar vorm volgt inhoud. We willen ook nadrukkelijk zeggen, dat samenwerking vooral het streekbelang moet dienen. Want dan is het belang van Lisse er ook mee gediend. Samenbelang gaat boven eigenbelang.'' De gemeenteraad moet nog haar oordeel geven over de position paper.