Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2017

De Oude School in de verkoop

LISSE > Iedereen met een goed idee voor het ontwikkelen van het pand van de Oude School, én 250.000 euro in z'n achterzak, kan nu in bezit komen van dat gebouw. Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) maakte dinsdag 9 mei bekend, dat de gemeente de Oude School in de verkoop brengt.

Inwoners, ondernemers en organisaties kunnen zich vanaf nu melden bij makelaar Mens en een bod doen. Ruigrok: ,,De minimum vraagprijs is 250.000 euro. Maar voor ons is de opbrengst niet het allerbelangrijkst. Wij beoordelen de inschrijvingen voor 40% op het punt van de verkoopprijs en het initiatief telt voor 60% mee.'' Wie voor 250.000 euro dus luxe in een oud schoolpand alleen maar wil wonen, maakt dus geen kans bij deze bieding.

De wethouder licht toe: ,,Het plan moet een meerwaarde hebben voor het centrum en de gemeente Lisse. Het moet een blijvend iets zijn en het moet perspectief bieden voor de toekomst.. De activiteiten die uitgevoerd worden, moeten niet op het Vierkant plaats hebben. Het plan moet ook een belevingswaarde hebben, publiek trekken en de aantrekkelijkheid van het centrum versterken. De bomen moeten gespaard blijven en de ruimte om de school moet grotendeels een openbaar karakter hebben. We willen daarmee het schooltje in stand houden.''

Op dit moment hebben al zes mensen zich gemeld met ,,leuke ideeën'', aldus Ruigrok. Alle ingediende initiatieven worden beoordeeld en op dinsdag 27 juni gaan maximaal vier initiatiefnemers door naar de tweede ronde. ,,Als gebleken is dat ze financieel een prima plan hebben, krijgen ze tot september de tijd om het uit te werken en de financiering rond te breien. Daarna zullen we een of twee kandidaten selecteren'', aldus de wethouder, die besluit: ,,We hopen dat die omgeving daar fantastische mooi zal worden. Mocht het überhaupt niet lukken, dan gaan we het schooltje slopen en wordt er iets gebouwd voor doelgroepen. Hiervoor wordt de grond verkocht en dat gaat dan in samenhang met het pand, waar nu nog Plan4 in zit.''


Joep Derksen