Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2017

Op weg naar nieuwe manier van afval inzamelen

OEGSTGEEST > De raadsleden gingen vorige week met een tiental(!) inwoners in gesprek over de toekomst van het afval scheiden. Op basis van deze bijeenkomst moet de politiek een oordeel vellen over de manier waarop afval in de toekomst ingezameld moet worden.

Op dit moment produceert iedere inwoner van Oegstgeest gemiddeld 200 kilogram aan restafval per jaar. Dat moet in 2025 worden teruggebracht naar 30 kilogram. Om dat te bereiken, moet iedereen voortaan herbruikbare producten als plastic, papier, karton, textiel, metalen en drankenkartons apart scheiden. De enige dingen die nog in de restafvalzakken danwel -containers zouden kunnen, zijn kattenbakkorrels, luiers en chipszakken.

Bij een stelling gaf de meerderheid van de in totaal twintig aanwezigen aan, dat ze geen extra container willen hebben. Ook bleek er bij deze mensen weinig weerstand om het restafval naar ondergrondse containers in de wijken te brengen. Wel was er een pleidooi om te kijken naar de mogelijkheid om verschillende systemen voor het afvoeren van afval in te voeren voor de hoogbouw- en laagbouwwijken. Wethouder Jos Roeffen liet aan het eind van de avond weten, dat hij ,,allemaal verschillende meningen'' had gehoord. ,,We zullen hier rekening mee houden bij het opstellen van een nieuw afvalverwerkingsplan.''


Joep Derksen