Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2017

,,Wij gaan hier niet mee akkoord''

KAAG EN BRAASSEM > De politieke partij Samen Voor Kaag en Braassem (SVKB) heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de aanstaande sluiting van de Alkeburcht. Ook heeft deze partij het initiatief genomen dat in de gemeenteraadsvergadering van maandag 8 mei over de mogelijke sluiting van de Alkeburcht gesproken wordt.


SVKB-fractievoorzitter Petra van der Wereld was allerminst te spreken over het feit, dat ze het nieuws over de voorgenomen sluiting via de media moest vernemen. Ook vindt ze, dat zo'n sluiting veel te snel gaat: ,,We zijn nog volop in gesprek over ons maatschappelijk vastgoed en dat we met elkaar hebben afgesproken dat dit een zorgvuldig proces zou moeten zijn. Die indruk hebben wij nu echter totaal niet. We hebben met elkaar gesproken over het verhaal 'investeren in mensen en niet in stenen', maar de wijze waarop dit nu plaatsvindt met de Alkeburcht lijkt ons een slechte keus.'' Aan het Witte Weekblad laat Van der Wereld weten: ,,Wij gaan hier niet mee akkoord. De Alkeburcht is een cultuurhuis, ons enige in de gemeente en dat mag wat ons betreft ook gemeenschapsgeld kosten.''