Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2017

Vragen over Kindertelefoon

KAAG EN BRAASSEM > Het CDA gaat vragen stellen over het behoud van de Kindertelefoon. Deze instantie moet volgens de wettelijke regels voortaan met iedere gemeente apart onderhandelen over een financiële tegemoetkoming. Hierdoor dreigt de Kindertelefoon te moeten sluiten, omdat het veel te veel (vrijwilligers)werk kost om met alle bijna 400 gemeenten in onderhandeling te gaan.


Sinds de decentralisatie van de Jeugdzorg in 2015 betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de Kindertelefoon vanuit het Gemeentefonds, maar met ingang van 1 januari 2018 stopt de VNG met deze financiering. Het CDA wil van het college weten, of er plannen zijn om een overeenkomst te sluiten met de Kindertelefoon.