Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2017

Zorgen over mantelzorgers

KAAG EN BRAASSEM > Ook vorig jaar hield de gemeente veel geld over op het sociaal domein. Er wordt veel minder geld uitgegeven aan mensen, die hulp nodig hebben. Dat lijkt op het eerste gezicht goed nieuws, maar kan de oorzaak ook liggen in het feit, dat de regels voor de hulp veel strenger zijn geworden? En dat het voor inwoners veel moeilijker is om voor hulp in aanmerking te komen? De fractiegenoten van SVKB bespraken deze kwestie op maandag 1 mei.


Gemeenteraadslid Kelly Straver stelde: ,,We houden elke keer geld over op het sociaal domein. We besparen anderhalf miljoen euro door minder Wmo-aanvragen. Dat komt door de extra inzet van vrijwilligers. Maar we moeten er niet op blijven rekenen dat dit ook op de lange termijn kan blijven doorgaan. De mantelzorgers worden steeds zwaarder belast.'' Ze pleitte: ,,Laten we het geld besteden voor waar we het aan willen besteden.'' Fractievoorzitter Petra van der Wereld stelde echter, dat er geen geld moet worden uitgegeven, ,,als er geen vraag naar is. Dit is een buffertje voor de komende vergrijzende jaren.'' Maar ook Van der Wereld vond, dat er heel veel van de mantelzorgers gevraagd wordt, zo gaf ze aan.