Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

Wens voor palingkwekerij en palingrokerij

OEGSTGEEST > Mogelijk komt er een palingkwekerij en palingrokerij op de Vinkeweg 73. De gemeenteraad stemde er vorige week mee in, dat de initiatiefnemer hiervoor een aanvraag mag indienen bij het gemeentebestuur. Eerder liet de Provincie Zuid-Holland al weten, positief te staan tegenover dit initiatief, omdat de ,,ruimtelijke kwaliteit verbeterd wordt''.


Om de palingkwekerij en palingrokerij te realiseren worden de oude kassen gesloopt en de bloemenkwekerij wordt omgezet in weiland. De nieuwe bebouwing komt dan haaks op de weg te staan. Wethouder Wendelien Tönjann (VVD) verzekerde, dat het gemeentebestuur eerst met de omwonenden in gesprek zal gaan, ,,voordat wij het een en ander op papier zetten.''