Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2017

Meer macht burgemeester bij overlast

KAAG EN BRAASSEM – Voortaan kan de burgemeester vaker ingrijpen, wanneer mensen zorgen voor woonoverlast. Tot voor kort konden mensen alleen uit hun woning gezet worden, als er sprake was van verstoring van de openbare orde, drugsoverlast of het verwaarlozen van de woning.


Maar nu kunnen er ook maatregelen genomen worden, als iemand ,,ernstige en herhaaldelijke hinder dan wel intimidatie voor omwonenden'' veroorzaakt. Ook als steeds weer sprake is van geluid- of geurhinder of overlast van (huis)dieren, kan de burgemeester beginnen met het opleggen van een last onder dwangsom.